tiistai 26. helmikuuta 2008

Epätietoisuus

Kävimme tänään lekurilla ja saimme ripuliin sen perinteisen tylosiini+pahoinvointilääke kuurin. Korvat tutkittiin, otettiin näytteitä, laboroitiin ja putsattiin ja tässä tulos: lievä tulehdus toisen korvan suulla, troppia (salvaa) siihen. Bakteeri+hiivataso normaali. Kuulon rajuun heikkenemiseen ell ei osannut sanoa mitään, totesi vain, että mikään ei viittaa sisäkorvassa olevan tulehdusta tms. Laittoi siis kuulovamman vanhenemisen piikkiin ja epäili, että kuulon huonontuminen on oikeasti alkanut aikoja sitten, emme vain ole huomanneet sitä. Muuta ei selviä ilman erillisiä kuulotutkimuksia, joita ell ei ilmeisesti pitänyt tarpeellisina.

Oli vanhenemista tai ei, jos kuulo huononee samaa vauhtia kuin viimeisen kuukauden-parin aikana, Miska on kuuro ennen kesää. Mistään ei tietenkään voi tietää, tapahtuuko niin vai jämähtääkö kuulo tähän asteeseen. Paremmaksi se ei ainakaan enää tule. Olen ihan puulla päähän lyöty: mitä hittoa tässä nyt sitten pitäisi tehdä.

Miten huonokuuuloisen ja huononäköisen, nivelrikkoisen ja mahaongelmaisen koiran kanssa oikein eletään? Miten sitä voi käskyttää tai pitää vapaana? Pitäisikö mennä lisätutkimuksiin tai toiselle eläinlääkärille?

Niin ja vielä pisteenä iin päälle: silmäluomessa huomattiin patti, joka pitää todennäköisesti poistaa ennemmin tai myöhemmin, ettei ärsytä silmää.

Ei kommentteja: