tiistai 12. kesäkuuta 2007

Tokoilua

Olemme harjoitelleet toko-liikkeitä viime aikoina vähän vähemmän, mutta nyt pitäisi taas ryhdistäytyä. Työstämislistalla ovat etenkin seuraaminen ja jättöliikkeet (seuraamisesta seisomaan jääminen ja maahan jääminen). Noudon alkeita olemme myös pikkuhiljaa alkaneet opetella. Seuraavaksi pieni tilannekatsaus, missä mennään:

Seuraaminen:
Miska pitää hyvin oikean paikan suoraan mentäessä ja kontakti on erinomainen. Harjoiruksen alla ovat olleet käännökset, joissa Miska helposti jätättää ja istumiset, jotka tuppaavat menemään hiukan vinoon. Istumisiin on auttanut palkkaus pään vasemmalta puolelta. Käännöksiin saa helposti vauhtia saalispalkalla, mutta silloin tarkkuus kärsii. Olenkin ottanut käännöksiä niin, että saalispalkka on korkeintaan joka kolmannella harjoituskerralla, mutta kuitenkin mahdollisimman epäsäännöllisesti (yllättävyys).

Seisomaan jääminen:
Liike on vielä hyvin alkutekijöissään, lähinnä siksi, etten itse jaksa treenata sitä kovinkaan paljon. Naksulla olen saanut yhdistettyä käskyn ("se") seisomiseen ja päässyt harjoittelemaan liikkeestä pysähtymistä. Palkka on ollut aina Miskan takana, mikä auttaa todella hyvin ehkäisemään hiipimistä. Miska hiffaa suht hyvin, mistä on kyse, mutta välillä tarjoaa edelleen istumista ja paikalla ei vielä pysy kahta askelta pidempään.

Liikkeestä maahanmeno:
Tässä meillä on suuria vaikeuksia päästä puusta pitkään, johtuen omasta motivaatiostani ko. liikkeen harjoitteluun ja siten epäsäännöllisestä treenaamisesta.
Olemme vasta vaiheessa, jossa olen naksulla vahvistanut "etupääedellä-maahanmenoa" ja alkanut yhdistämään siihen käskyä "alas".

Luoksetulo:
Liike on kutakuinkin kasassa, lähinnä ylläpitotreeniä, ettei ala istua vinoon (Miska tulee eteen).

Paikallaan makuu:
Miska menee nopeasti maahan, jää hyvin ja pysyy kaukanakin. Nyt pitäisikin keskittyä ajan treenaamiseen lähellä koiraa. Tällä hetkellä ollaan n. 40 sekunnissa.

Hyppy:
Liikkeen treenaaminen jää näiltä näkymin nivelrikon takia. :(

Perusasento:
Jotakuinkin ok, lähinnä ylläpitotreeniä ja nopeuden lisäämistä saalispalkalla. Myös parempi (pidempikestoisempi) katsekontakti istuessa olisi toivottavaa.


Lisäksi sitten harjoitellaan vaihteluksi noutoa, ruutua, "hömppätemppuja" ym.
Kesällä olen ajatellut alkaa opettaa Miselle jäljen saloja lähinnä aktivointi mielessä. Laukaan mökillä olisi sellaiset ihanat nurmikentätkin mihin vois esim. verijälkeä vedellä... :)
Niin ja viimekesäisen kanttarellen etsinnnäi opetuksen voisi myös herättää henkiin...

Ei kommentteja: