keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Kysymyksiä

Tämä on livejournalin ongelma - ajattelemme olevamme läheisiä, mutta emme tiedä mitään toisistamme. Korjataakseni tämän haluan sinun kysyvän jotakin, joka sinun pitäisi mielestäsi tietää minusta. Jotakin, joka on aivan päivänselvää, mutta josta sinulla ei ole aavistustakaan.

Sitten postaa tämä omaan journaliisi ja ota selville, mitä ihmiset eivät tiedä sinusta.


Siirtyköön tämä nyt tänne bloggeriin, kun kerran kävin muualla kyselemässä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys: Voisitko olla kasvissyöjä?

Lousku kirjoitti...

Anonyymi: Voisin, jos olosuhteet tukisivat sitä/se olisi maan tapa tai jopa välttämätöntä. Eettisesti ajatellen asia on minusta ongelmallisempi. Mielestäni kärsimyksen ja kivun tuottaminen mille tahansa elolliselle on lähtökohtaisesti väärin. En kuitenkaan ole pystynyt perustelemaan itselleni, miksi tappaminen sinänsä, jos se tehdään kivuttomasti, olisi tuomittavaa.

Ainoa perustelu olisi eläimen/ihmisen olemassaolon arvo. Mutta minkä mukaan eläimiä sitten pitäisi arvottaa? Onko ihminen arvokkaampi kuin hyttynen ja jos niin miksi? Entä onko siili arvokkaampi kuin koira? Entä kasvit, mikä niiden itseisarvo on?
Koska itse uskon, että arvot ovat subjektiivisia, tulee eteen kysymys myös siitä, kuka minkäkin itseisarvoa voisi määrittää. Voinko määrätä, että siskoni on arvokkaampi kuin kymmenen nigerialaista lasta, jos minusta tuntuu siltä?

Ongelma ratkeaisi, jos kaikkien itseisarvo olisi sama. Siihen ei kuitenkaan minun moraalini tunnetasolla taivu. Jos minun pitää valita syötäväni siskoni ja hyttysen väliltä, valitsen hyttysen.

Olen siis asiaa paljon pohtinut ja tällä hetkellä ratkaisuni on, että syön lihaa, mutta mieluiten sellaista, jonka tuottamisessa eläin on kärsinyt vähiten kuten esim. riistaa.

Maastis kirjoitti...

Onko Miska sinun ensimmäinen oma koira?

Oletko ns. "poikatyttö", et liiemmin meikkaa etkä pukeudu hepeneisiin?

Weera kirjoitti...

Mikä on sun toiveammatti, mihin haluaisit opiskelemaan lukion jälkeen ja mitä? Oletko ns. "hyvä" oppilas ollut koulussa?

Lousku kirjoitti...

Maastis: Miska on ensimmäinen oma koirani eikä sekään ihan ihka oma, sillä se on alunperin asunut siskoni luona ja on edelleen hänen nimissään. Että ihan keltanokka minä vielä olen näissä koira asioissa. ;)

Ja juu, olen "poikatyttö" eli meikit, muotivaatteet ja muut ihqudaa hapatukset on mulle aika vieraita. Mutta sitten toisaalta taidan olla aika herkkä (perheeni mittapuulla)ja empaattinen, idealisti ja piiloromantikko. :D

Weera: Mulla on kaksi toiveammattia: filosofi ja etologi. Rahaa ansaitakseni ehkä kuitenkin mieluummin tutkin eläinten käyttäytymistä kuin filosofoin vaikka filosofia kovasti kiinnostaakin, joten etologi on se varsinainen. Lukion jälkeen toivon pääseväni siis yliopiston biotieteelliseen tiedekuntaan opiskelemaan. Toinen vaihtoehto on sitten pyrkiä sitä filosofiaa lukemaan.

Olen ollut koulussa hyvä oppilas koulumenestyksen suhteen, mutta sitten käytös on vähän toinen juttu. En ole oikein koskaan osannut kunnioittaa auktoriteetteja ja istua hiljaa vaan koska käsketään...;D