maanantai 18. helmikuuta 2008

Kursseja

Maastis haastoi minut kurssien keksintään. No, täältä pesee. Minä puolestani heitän haasteella Annaa.

Kurssiojelma keväälle 2008:


1. Ylösnousemuskurssi
-Kuinka päästä aamulla ylös sängystä, kun jokainen lihaksesi ja hermosolusi sitä pientä, isällisellä äänellä nalkuttavaa lukuunottamatta, on täysin toimintakyvytön?
Kurssilla harjoitellaan erilaisia itsepiiskausmenetelmiä, rakennetaan sägystä pystyynnostavia, herätyskellon kanssa rytmitettyjä laitteita, kokeillaan vaihtoehtoisia herätyshoitoja kylmästä vedestä kukkatippojen kautta kofeiiniruiskeisiin sekä harjoitellaan vakuuttavia selityksiä toistuvaan tunneilta myöhästelyyn.

2. Suunnitelmallista koirankoulutusta -kurssi
Otitko naksuttimen käteesi vailla tarkkaa käsitystä siitä, mitä välikriteereitä "treenaamasi" nouto itseaisassa pitää sisällään? Muutitko mieltäsi liikkeen lopullisesta ulkoasusta kesken harjoittelun? Unohditko pohtia, montako toistoa sisällytät jaksoon ja montako jaksoa tuokioon? Entäpä perusasiat, mitä, missä, miten ja miksi? Tuliko taas vain sähellettyä innostuksen puuskassa vailla järjen hiventä?
Kurssilla paneudutaan koulutuksen maltilliseen suunnitteluun, ylöskirjaamiseen ja loppuunasti ajatteluun. Pohditaan miten säännöllisestä epäsäännöllisyydestä päästään järjestelmälliseen ja harkittuun koirankoulutukseen. Ja mikä ihmeellisintä: saadaan tuloksia aikaan!

3. Koulutus on mekaaninen taito -kurssi
Putoilevatko namit kädestä? Etkö pysty samanaikaisesti hallitsemaan koiraa, nameja, kosketusalustaa, naksua ja itseäsi? Eikö ajoitus osu kohdalle sitten millään? Oletko aina koiraasi jäljessä? Paloiko pinna? Saatko alituisesti koulutusohjaajalta kommentteja epämäärisestä steppaamisesta, kääntyilystä, vingurtamisesta, viuhtomisesta tahi muusta pakkoliikkeenomaisesta kehonhallinnan puuttumisesta?
Kurssilla harjoitellaan koirankoulutusta monipuolisesti ryhmissä -ilman koiraa. Kehitetään ohjaajan motorisia taitoja erilaisen liikunnan keinoin sekä videoidaan jokaisen osallistujan käytännön treenausta Hirvittävän Totuuden läväyttämiseksi silmien eteen. Erilaisia kehon- ja mielentilan hallintaan liittyviä harjoituksia on myös luvassa runsain mitoin.


4. Irti suklaasta -kurssi
Hujahtiko Fatserin sininen ohimennen naamariin? Söitkö joulukalenterin jokaisen luukun tyhjäksi jo kuun toisena päivänä? Metsästitkö lempisuklaatasi taas kolmestakymmenestä eri kaupasta?
Tumma-, vaalea-, maito-, pähkinä-, minttu-, marjasuklaa jne. tällä kursilla syödään suklaata niin paljon, että sitä ei tee mieli enää ikinä elämässä.

5. Käytännönmatematiikkaa koiranomistajille -kurssi
Kurssilla opetellaan hallitsemaan matematiikan perusmenetelmät. Tehtävien aiheet poimitaan käytännön elämästä, kuten:
Mari lopettaa työt markkinointisihteerinä ja hankkii vastedes tulot kenneltoiminnasta. Kun kustakin koirasta saa keskimäärin 320 euroa, ja ruokaan menee yhteensä 180 euroa kuussa, niin montako piskiä Marin täytyy myydä vuodessa, jotta hän saavuttaa verottomat kuukausitulot 1500 euroa? Muita kuluja syntyy 130 euroa kuussa. Mari hoitaa itse eläinlääkärin tehtävät. Koirat myydään pimeästi.

Jos perinnölliset sairaudet lisääntyvät 9 prosenttia kussakin sukupolvessa, kun koirat valitaan jalostuskäyttöön näyttelymenestyksen perusteella, niin montako sukupolvea tarvitaan perinnöllisten sairauksien kaksinkertaistumiseen?

Laren rottweiler Mustard tarvitsee päivittäisen liha-annoksen. Koululaiset pääsevät koulusta klo 14 ja kävelevät viiden kilometrin tuntinopeudella. Mustardin nopeus on 20 km tunnissa. Kerrostalon kulmalle olevaan kohtaamispaikkaan on koulusta 200 metriä ja Laren kotoa 150 metriä. Mihin aikaan Mustard tulee lähettää matkaan, että se yllättää sopivasti nurkan takaa tulevat lapset? ;D

6. Ajanhallintakurssi
Vuorokaudessa on 24 tuntia. Tunnissa on 60 minuuttia. Minuutissa on 60 sekuntia. Ihmisen pitää nukkua 8 tuntia vuorokaudessa. Suomessa eletään keskimäärin 75 vuotiaksi. Se tarkoittaa, että sinä et ehdi tehdä kaikkea eikä sinun edes tarvitse.

Siinäpä noita, osallistumisia otetaan vastaan!

4 kommenttia:

Maastis kirjoitti...

Ilmottaudun heti kolmoselle ja neloselle!

Weera kirjoitti...

Mä ilmottaudun kaikille kursseille. Ja jos on erikseen aamu- ja iltaryhmät niin jokaiselle niistäkin.. Paitsi, että jos kurssi 1. ei tuota tulosta niin ilmestyn paikalle vasta illalla... ellen ole etsimässä sitä lempisuklaata toiselta paikkakunnalta.

Anna kirjoitti...

Mie voisin kanssa ilmoittautua noille kursseille. Ylösnousemuskurssille voisin tulla apulaisvetäjäksi, jos tarve vaatii.
Hmm, pitää mennä suunnittelemaan niitä omia kursseja.

M kirjoitti...

Tää ilmoittautuisi oitis kolmoselle ja neloselle! Mulla on sen luokan motorinen kyvyttömyys, että namit todellakin sinkoilevat, remmi tipahtaa ja lopuksi koira jää öönä tuijottamaan kuin olen kietonut itseni siihen remmiin.